Enver Sekiraqa dënohet me 37 vite burgim

163

Enver Sekiraqa është shpallur fajtor nga Gjykata Themelore e Prishtinës për nxitje të vrasjes së policit të Kosovës Triumf Riza.

Sekiraqa është dënuar me 37 vite burgim për nxitjen e vrasjes së Triumf Rizës ndërsa edhe  për detyrim pagesës së haraçit ndaj këngëtares Adelina Ismajli.

Ndërsa në piken e tretë të aktakuzës, mbi dyshimet për dhunim, Enver Sekiraqa është shpallur i pafajshëm nga trupi gjykues i përberë nga dy gjyqtarë te EULEX-it dhe një vendor

Triumf Riza u vra në Prishtinë më 30 gusht të vitit 2007 ndërsa Enver Sekiraqa është arrestuar në vitin 2014 në bazë të një fletëarresti të lshuar në shkurt të vitit 2008. Detajet më pas./Zeri./