DISA KËSHILLA SI T’I MBRONI FLOKËT PAS NOTIT

45

Por, kur është fjala për flokët, kujdesi ndaj tyre, sidomos në stinën e nxehtë, duhet të jetë maksimal për arsye se rrezet e diellit, çdo ditë e më shumë i dëmtojnë.

Po ju sjellim disa sugjerime se si mund t’i mbroni flokët gjatë sezonit të verës, sidomos kur jeni në plazh.

Lagi me ujë – studimet thonë se gjithmonë para se të notosh duhet t’i lagësh flokët me ujë

Përdorni vaj – preferohet që të përdorni vaj, pasi që u mbron flokët nga klori dhe kripa.

Krem mbrojtës- Nëse notin e aplikon jashtë, det apo pishinë, gjithmonë para se të notosh duhet t’i lyesh flokët me krem mbrojtës.

Pastroni flokët – një gjë e tillë është e domosdoshme, pasi ju largoni klorin, kripën dhe çdo papastërti që keni marrë nga plazhi.

Balsam – mbaje balsamin në flokë për rreth 10-15 minuta në mënyrë që t’i hidratosh.