KINA NDËRTON HIDROAVIONIN MË TË MADH NË BOTË

25

Ndërtimit i avionit tip AG600, me një gjatësi prej 37 metrash dhe krahë prej 38,8 metrash, me madhësinë e përafërt me një Boeing 737, përfundoi dje në një uzinë në qytetin jugor kinez, Zhuhai.

Avioni AG600 është ndërtuar për operacione emergjente dhe shpejtësia maksimale e tij arrin në 500 kilometra në orë.

Distanca maksimale e fluturimit është 4 500 kilometra.