Çitaku: Asosacioni do të themelohet në bazë të kushtetues dhe pa kompetenca ekzekutive

25

Asosacioni i Komunave Serbe në Kosovë do të themelohet, duke u përmbushur kështu marrëveshja e Brukselit e arritur mes Prishtinës dhe Beogradit zyrtarë. Kështu ka deklaruar në Këshill të Sigurimit të OKB’së, Ambasadorja e Kosovës në New York, Vlora Citaku.

Por, sipas Citakut themelimi i ASK’së do të bëhet vetëm në përputhje me Kushtetutën e Kosovës dhe pa kompetenca ekzekutive.

“Do të themelojmë asosacionin në përputhje me kushteton tonë dhe pa kurrfarë kompetence ekzekutive”, tha nder tjera ambasadorja Citaku gjatë fjalimit të saj në Këshillin e Sigurimit. /GazetaExpress/.