Macron shpall fitoren: Francës i kthehet shpresa dhe besimi

27
Emmanuel Macron ka shpallur fitoren në zgjedhjet presidenciale të Francës.

Kandidati i qendrës ka fituar në zgjedhjet e sotme të balotazhit ndaj kandidates Marine Le Pen duke siguruar rreth 65 për qind të votave.

Pas triumfit ai ka shpallur fitoren duke thënë se në Francë po ndryshohet historia.

“Një faqe e historisë sonë së gjatë ka nisur, një e rigjetjes së shpresës dhe besimit”, ka deklaruar ai, raporton Reuters, transmeton Koha.net.