APPLE MBAN 83% TË PROFITIT GLOBAL TË TELEFONAVE

APPLE MBAN 83% TË PROFITIT GLOBAL TË TELEFONAVE

35

Nga fitimi i kombinuar operacional i postuar nga lojtarët global të telefonave të mençur në tremujorin e parë të vitit në vazhdim, pjesëmarrja e Apple ishte 83.4%, sipas një raporti të ri të botuar nga firma e hulumtimit të tregut Strategy Analytics.

Kjo është rritje nga shifra prej 79.8% që u raportua për kompaninë me qendër në Cupertino gjatë së njëjtës periudhë të vitit të kaluar.

Samsung, nga ana tjetër, mori në shtëpi 12.9%. Kjo është dukshëm më pak nga 21.9% vitin e kaluar. Raportet thonë se gjiganti i teknologjisë së Koresë së Jugut po përpiqet të përmirësojë profitabilitetin e saj “për shkak të ngopjes së tregut dhe margjinave përgjithësisht në rënie”.