Vërshime në Podujevë :Një Lagje e tërë në ujë(VIDEO)

63

Reshjet e mëdha të shiut që po vazhdojnë pa ndërprerë, sipas Instituti Hidrometeorologjik të Kosovës dhe Agjencisë për Mbrojtën e Mjedisit të Republikës së Kosovës pritet që këto reshje do ta arrijnë maksimumin dhe si pasojë e tyre parashihen vërshime në pjesë të ndryshme të vendit.

Vërshimet kanë prekur dhe komunën e Podujevës ,Fshati Sfeqel dhe ne lagjen tek xhamia e vjeter ne këtë qytet prekur nga verzhimet .Në shtepin e Fidan Toverlanit uji ka hyrë në bodrumet e shtepise duke shkaktuar dëme të medha ne shtepi .Po ashtu edhe 30 shtepi në kët lagje janë vershuar nga uji i cili ka dalur nga shtrati i lumit Llap.Po ashtu hiq me mirë nuk janë as lagjeja tejetr afër xhamise së vjeter ku lumi llap ka filluar te dal nga shtrati .Edhe përkunder punimeve që janë bërë nga KK e Podujevës në zgjerimin e shtratit të lumit Llap megjithatë vershimet nga dita e djeshme në disa zona të kësaj komune kanë filluar ne zgjerohen
gazetallapi.com