Porsche Macan elektrike do të vijë me bateri 100kWh dhe motor me 595 kuaj fuqi

Porsche Macan elektrike po përballet me vonesa për shkak të problemeve softuerike me të cilat po përballet aktualisht i gjithë Grupi VW. Kjo do të thotë kohë shtesë për inxhinierët që të përmirësojnë më tej SUV-in e ardhshëm elektrik dhe sipas Antoon Janssen, menaxherit të grupit përgjegjës për zhvillimin e Macan – kjo kohë shtesë është shpenzuar mirë.

Porsche vendosi një synim për Macanin elektrik – të jetë SUV-i më sportiv në klasën e tij. Sinqerisht, nuk është shumë e vështirë, me Macan-in e mëparshëm që ka shasinë më të mirë në klasë dhe me Taycan që është ndoshta makina elektrike më argëtuese për të vozitur, Macan EV ka shumë përvojë për të përdorur.

Makina do të pajiset me dy motorë elektrikë të ngacmuar përgjithmonë të ngjashëm me ata të përdorur në Taycan. Megjithatë, ata nuk janë të njëjtët motorë, ata janë ri-inxhinieruar plotësisht për të ofruar densitet më të lartë të fuqisë dhe efikasitet të përmirësuar, raporton Arena EV, transmeton Telegrafi.