Eksperti i sigurisë: Janari, njihet si muaji i ngjarjeve tragjike të shkaktuara nga shërbimet sekrete serbe

Nga e kaluara e largët dhe e afërt, janari ka shënuar ngjarje dramatike në histori.

Kështu të paktën thotë eksperti I sigurisë Agim Musliu.

Sipas Musliut, Shërbimet sekrete të Serbisë, e kanë shfrytëzuar janarin dhe festat që gjenden në këtë muaj për disa arsye.

Ai ka numëruar edhe ngjarjet që kanë ndodhur pikërisht në Janar.

Ky është statusi I plotë i tij:

???????? ???????????? ? ?ℎ?????̈???? ??̈ ?????̈??? ??̈ ?????? ? ?????̈ ??̈ ??????, dhe

????̈? ? ???ℎ???? ??̈ ???????? ??̈ ?????? (??ℎ? ??? ??? ? ????̈ ??????????? ???).

Për shkak të kësaj, serbët kanë kryer shumë vepra kriminale e masakra, të cilat kanë mbetur në histori. Nga shumë, po i veçoj tri, nga periudha të ndryshme:

????, ?? ????? – Në Gjermani, u vranë tre aktivistë shqiptarë (Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka).

???? ??????̈: Shërbimet sekrete serbe, përveç se e kryen këtë, hodhën edhe propagandën se shqiptarët po vriten mes vete. Ende, proapaganda e tyre është gjallë aty-këtu për këtë vrasje të trefishtë.

????, ?? ????? – Në Reçak të komës së Shtimes, në regjinë e shërbimeve sekrete serbe, njësitë speciale të Serbisë, në krye me Goran Radosavlevic “Guri”, ekzekutuan 45 civilë shqiptarë.

???? ??????̈: Duke e ditur se kjo masakër u kualifikuar shpejt “KRIM KUNDËR NJERËZIMIT” nga Ëilliam Ëalker, dhe nga kjo pasoi edhe bombardimi i NATO-s, shërbimet sekrete e quajtën dhe ende përpiqen që ta quajnë si “fabrikim”. Këtë e kanë bërë duke u përpjekur që ta akuzojnë NATO-n për bombardimet ndaj Serbisë. Të kujtojmë se, edhe rusët në Ukrainë, u përpoqën që ta quajnë si “fabrikim” masakrën që e kryen në Bucha.

????, ?? ????? – Në Mitrovicë, u vra Oliver Ivanovic, kundërshtar i politikave të Aleksandar Vucic. Ivanovic kishte paralajmëruar se ndihej i kërcënuar për jetën e tij, sepse ditë më parë ia kishin djegur edhe automjetin.

???? ??????̈: Shërbimet sekrete serbe, ngritën propagandën se ai u vra nga shqiptarët.