Nuk kalon plotësim-ndryshimi i ligjit për skemat pensionale

Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Skemat Pensionale të Financuara nga Shteti nuk mori mbështetjen e deputetëve, prej 61 sa morën pjesë në votim 25 ishin për, 32 deputetë kundër dhe 4 abstenime.

Para se ky propozim të hidhej në votim, deputeti i AAK-së, Shemsedin Dreshaj kërkoi që të gjithë të bashkohen për këtë projektligj.

Sipas tij kufizimi prej 15 vitesh shtazë për të fituar të drejtën si pensionist kontributdhënës ka shkaktuar shumë dëme.

“Ju ftoj pozitë dhe opozitë që ta mbështesim këtë nismën dhe që të largohet ky nen diskriminues nga ligji aktuale, dua tu përkujtoj se ky ligj ka bërë dëm shumë të madh dhe ky ligj përkundër faktit se ekziston një nisëm për unifikimin e skemave sociale në Kosovës ky ligj nuk bie ndesh në ligjin për unifikimin”, tha ai./KP/