Kurti: Po të ishte në dorën tonë do të kishim marrëveshje, por Serbia po vazhdon ta refuzojë

Kryeminisitri i vendit Albin Kurti sot gjatë ditës i priti në takmin me abasadoret e QUINT-it , ku i informoj ata me zhvillimet e fundit rreth dialogut me Serbinë .

I pari i ekzekutivit i falenderoj BE-në dhe SHBA-në për përpjekjet e tyre për rithimin në rrugën e duhur të dialogut , pas sulmit terrorrist te 24 shtatorit ku mbeti i vrarë edhe një zyrtar policor

Ai poashtu tha se po të ishte në dorën e Kosovës marrëveshja do të nënshkruhej , dhe do të filllonte zbatimi i saj .

“Gjithashtu theksova se po të ishte vetëm në dorën e Kosovës, ne do të kishim arritur një marrëveshje dhe tashmë do të ishim në proces të zbatimit të saj. Kosova është ende e gatshme të nënshkruajë Marrëveshjen Themelore, Aneksin e Zbatimit dhe draftin e 21 tetorit. Serbia vazhdon të refuzojë”, ka shkruar Kurti