Von der Leyen nga Prishtina: Kosova të bëja Asocacionin, Serbia njohjen “de-facto”

Presidentja e Komnisionit Evropian Ursula von der Leyen sot gjatë ditës ka qëndruar në Kosovë , me që rast eshtë takuar me presidenten Osamni e kryeministrin Kurti , ajo ftoj Kosovën që të nis zbatimin e asociacionit , ndërsa në anën tjetër i bëri thirrje Serbisë për njohjen e Kosovës si shtet të pavarur,

“Ftojmë Kosovën të nisë procedurën për zbatimin e Asociacionit, kurse Serbia duhet të pranojë njohjen de-facto. Kjo është mënyra e vetme për të shkuar përpara , Edhe në Serbi atje do ti diskutoj edhe hapat që duhet të ndërmerr Serbia për njohjen de-facto”, tha Von der Leyen.

po ashtu ajo dënoj edhe sulmin terrorristë ne Banjskë të Zveqanit , duke shprehur u ngushëllime familjarëve , miqëve e kolegëve të policit të vrarë Afrim Bunjaku.

“Ne fuqishëm dënojmë sulmet e dhunshme të 24 shtatorit, dhe shpreh ngushëllimet për familjet, miqtë dhe kolegët e policit të vrarë. Një sulm i tillë është tërësisht i papranueshëm, dhe kryerësit duhet të sillen para drejtësisë”, u shpreh ajo