Gjërat që nuk duhet t’i pastroni kurrë vetëm me ujë

Uji është deri tani agjenti pastrues më i lirë dhe më miqësor ndaj mjedisit në çdo familje. Por kjo nuk do të thotë se është i përshtatshëm për të gjitha materialet dhe sipërfaqet. Zbulojmë pesë gjëra që nuk duhet t’i pastroni kurrë me ujë.

Kadife

Kadifeja konsiderohet si një material trendi absolut në sektorin e brendshëm. Por pastrimi i jastëkëve apo divaneve prej kadifeje me ujë?

Nëse fijet e ndjeshme lagen dhe më pas thahen, ato mund të “qëndrojnë” në pozicionin e tyre të ri, duke lënë një lloj modeli fshirjeje. Prandaj, një pastrues i veçantë tekstili është shumë më i përshtatshëm për pastrimin e sendeve prej kadifeje. E njëjta gjë vlen edhe për disa fibra të tjera të ndjeshme si kamoshi ose mikrofibra.

Dysheme

Megjithëse shumë dysheme druri dhe laminat janë rezistuese ndaj ujit, ato degradohen me kalimin e kohës, kështu që pastrimi me ujë mund të shkaktojë dëme. Për të parandaluar fryrjen e dyshemesë, fshijeni atë vetëm me një leckë pak të lagur ose përdorni një kruajtëse të veçantë për dyshemetë prej druri dhe laminat, transmeton KP.

Pajisjet elektronike

Papastërtitë në ekrane, tastierë dhe sipërfaqe të ngjashme duhet të hiqen gjithmonë fillimisht me një leckë të thatë dhe asnjëherë të mos spërkaten drejtpërdrejt me ujë. Për papastërti më kokëfortë, mund të spërkatni gjithashtu një detergjent të butë në një leckë dhe ta përdorni për të pastruar pajisjen. Përndryshe, mund të përdorni lecka speciale për të pastruar ekranin.

Mëndafshi

Qoftë këllëfët e jastëkëve apo bluza elegante: nëse materiali i imët bie në kontakt me ujin, mund të çojë në njolla dhe njolla. Prandaj, gjithmonë lëreni mëndafshin në duart e profesionistëve për pastrim kimik.

Lëkura

Ngjashëm me mëndafshin, veshjet dhe mobiliet prej lëkure janë gjithashtu jashtëzakonisht të ndjeshme. Në kombinim me ujin, mund të mbeten gjurmë ose, në rastin më të keq, materiali mund të bëhet poroz dhe të plasaritet. Për pastrimin e divaneve prej lëkure dhe sendeve të ngjashme duhet të përdoren vetëm produkte speciale për kujdesin e lëkurës.