Llapjanëve po u vështirësohet jeta me reduktime të ujit – Podujeva sikur të mos kishte komunarë

Qytetarët llapjanë janë duke u përballur me reduktime enorme të ujit të pijshëm.

Llapi.info ka pranuar dhjetëra ankesa.

Përkundër faktit që ditë më parë e gjithë Kosova u përmbyt nga vërshimet si pasojë e reshjeve të mëdha të shiut – llapjanët po përballen me mungesë të ujit.

Këto reduktime që nisën nga muaji prill, zgjatën gjithë verën, të njëjtat po zgjasin edhe tani.

Uji ndalet në orët e hershme të mëngjesit, dhe nuk lëshohet gjer në mbrëmje. Komunarët heshtin, asnjë reagim.

Reduktimet më të shpeshta po ndodhin në rrugën “Skënderbeu”, rrugën “Qëndresa” dhe “Rashit Ajvazi”.

E, e diela e fundit po del të jetë më e zorshmja. Uji, fillimisht ishte ndalur rreth orës 09:00, për të vazhduar me reduktime deri në ora 15:00. Nuk është kjo e gjitha, qytetarët që jetojnë në këto zonat e lartcekura, janë përballur me mungesë të ujit edhe pas orës 19:00 – e që edhe tani nuk ka ujë të pijshëm nga Ujësjellësi./Llapi.info