Mbi 1 miliardë euro të dërguara nga mërgata vetëm gjatë vitit 2023

Banka qendrore e Kosovës ka bërë të ditur se shuma e parave të dërguar nga diaspora në Kosovë deri në shtatorë të vitit 2023 kap vlerë e 1 miliardë e 12 milionë eurove , që sipas Bankës Qëndore ka ngritje per rreth 11 % krahasuar me periudhen e njejtë të vitit 2022

Po ashtu BQK-ja ka thëne se 70% e dërgesave të mërgatës vijnë nga vendet e Bashkimit Evropian , ku Gjermania prinë me 38,1% pasuar nga Zvicra me 17.6% si dhe nga SHBA me 7.5%