Kurti i shqetësuar: Rezultatet e PISA-s, dëshmuan për defekte kronike në arsim

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është shprehu i shqetësuar për rezultatet e arritura në testin PISA, duke thënë se kjo ka shpërfaqur defektet strukturore e kronike në sistemin arsimor, raporton Ekonomia Online.

Kurti tha se rezultatet e dobëta në testet që i bën programi ndërkombëtar për vlerësimin e nxënësve – PISA, treguan për “defekte strukturore e kronike të sistemit arsimor që shtrihen gjatë në të kaluarën e shoqërisë sonë”.

Kurti tha se testi PISA po tregon që në fëmijërinë relativisht të hershme diçka nuk po shkon mirë.

“Natyrisht që jemi të shqetësuar me rezultatet e testit PISA për vendin tonë, të cilat treguan për defektet strukturore e kronike të sistemit arsimor që shtrihen gjatë në të kaluarën e shoqërisë sonë dhe nuk do të mund të rregullohen shpejtë e as përnjëherë”.

“Testi PISA po tregon se në fëmijërinë e hershme diçka nuk po shkon mirë. Qeveria angazhohet për kushte më të mira për mësimdhënës, ndërkaq mësimdhënësit duhet të kujdesen që t’i motivojnë dhe të garantojnë që nxënësit po mësojnë dhe po dinë”, u shpreh Kurti.