Pritje deri në dy orë në kufirin në Merdar, në Serbi po hyjnë dhe veturat me targa RKS

Kolonë e gjatë e automjeteve është parë të mërkurën, në ditën e tretë të 2024-ës, në vendkalimin kufitar në Merdar.

Ekipi i Ekonomia Online, i cili ka qëndruar për disa orë sot pasdite, ka vërejtur se kufirin Kosovë-Serbi po e kalojnë dhe një numër i automjeteve me targa RKS. Kjo pasi për qytetarët e Kosovës nga 1 janari është hequr regjimi i vizave për në zonën Shengen.

Po nga 1 janari, automjetet e regjistruar me targa të Republikës së Kosovës lejohen të kalojnë edhe në territorin e Serbisë.

Sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhimin Kufitar të Republikës së Kosovës (QKMKK) e cila monitoron hyrje-daljet në pikat kufitare të Kosovës, pritjet për të dalë nga Kosova në vend kalimin kufitar në Merdar janë deri në 2 orë.