Rekomandimet për të shmangur infeksionin kur njerëzit përreth jush janë të sëmurë

Është e vështirë për të shmangur infeksionin kur anëtarët e familjes suaj dhe njerëzit me të cilët ndani hapësirën e jetesës janë të sëmurë. Nuk ka rëndësi nëse janë fëmijët tuaj, shokët e dhomës apo partnerët. Nëse kanë marrë një ftohje sezonale, ka shumë mundësi që ta kapni edhe ju.

“Nëse një anëtar i familjes suaj është i sëmurë, anëtarët e tjerë ka të ngjarë të infektohen për shkak të afërsisë së anëtarit të sëmurë”, shpjegon pediatri Ayla Boyes.

Nëse infeksioni përhapet nëpër familjen tuaj, detyra për të shmangur sëmundjen bëhet edhe më sfiduese. Por, ka strategji me të cilat mund të provoni, edhe në shtëpi, për të shmangur infeksionin.


Ja çfarë rekomandojnë ekspertët:

1. Kufizoni kontaktin me të sëmurin

2. Ruani higjienën në banjë

3. Lani duart

4. Mbani maskë

5. Pastroni shpesh të gjitha sipërfaqet

6. Ventiloni

7. Përdorni një lagështues

8. Vaksinohuni kundër gripit

9. Flini pak


Pra, nëse doni të shmangni ftohjen, mënyra më e thjeshtë është t’i përmbaheni higjienës, gjë që na mësuan prindërit kur ishim fëmijë.