Moment historik: Bota arriti 8 miliardë banorë

Tetë miliardë njerëz jetojnë në planetin Tokë – një moment historik i madh i parashikuar zyrtarisht ditë më parë.

Popullsia njerëzore mund të arrijë në 8.5 miliardë deri në vitin 2030, 9.7 miliardë deri në vitin 2050 dhe të arrijë kulmin në rreth 10.4 miliardë gjatë viteve 2080 dhe të mbetet në atë nivel deri në vitin 2100, vlerësoi ditë më parë OKB.