Kosova për herë të parë pjesëmarrëse në konferencën e Kombeve të Bashkuara për klimën

Për herë të parë delegacioni i Republikës së Kosovës, po merr pjesë në Konferencën e COP27, nën Konventën e Kornizës për Ndryshime Klimatike të Kombeve të Bashkuara (UNFCCC) në Egjipt.

Delegacioni i parë nga Kosova, kryesohet nga ministri Liburn Aliu, Deputetja e Parlamentit dhe Kryesuesja e Komisionit për Mjedis, Fitore Pacolli-Dalipi, dhe Kenan Tora, Diplomat nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

Në mbështetje të delegacionit të parë nga Republika e Kosovës janë, Agim Mazreku, i angazhuar nga UNDP si Analist i Politikave Mjedisore për Këshillin Ndërministror të Ndryshimeve Klimatike dhe Stefan Mager nga GIZ-i Gjerman.