Këto janë 11 vendet/fshatrat në Podujevë që mbesin pa rrymë deri në 6 orë tre ditë rresht (EMRAT)

11 fshatra të Podujevës do të mbesin pa energji elektrike, nga gjashtë orë në ditë.

Kjo ndërprerje e rrymës do të zgjasë për tre ditë rresht, thuhet në njoftimin e KEDS-it.

Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Burice, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët, janë vendet që do të ballafaqohen me reduktime të rrymës.

Orari i ndaljes është prej orës 10:00 deri në ora 15:00.

Sipas KEDS, arsyeja e ndaljes, është mirëmbajtje preventive dhe vendosja e ndarësit linjor 10 kV.

Njoftimi i plotë i KEDS:

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Fshatrat 1 (kodi: 14000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Burice, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e ndarësit linjor 10 kV.

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme për siguri të sistemit të energjisë elektrike, ku si pasojë përkohësisht do të mbesin pa energji elektrike disa zona.

Ekipet teknike të KEDS do të punojnë nga e diela deri të martën.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

20.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Llazarevë – Bizneset (kodi: 15019006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshati Llazarevë, BERTO”SH.P.K, Sherif Petrol dhe Autosalloni Tiku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, eliminimi i rrezikut, shtrëngimi i përçuesve.

20.11.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Zajmi (kodi: 52000104) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Videjë, Polc, Zajm, Drenoc, Pjetërq, Dugajevë, Bokshiq, Grabanicë, Dollovë, Qeskovë, Kpuz, Volljakd dhe Sferkë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjtik dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

21.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Strezovci (kodi: 62000005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagjja Çamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moqari i Ulët, Reçan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Bolec, Vaganesh, Kremenatë dhe Rahovicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Uglari (kodi: 60060016) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kolektori, Uglari 1, 2 , Pograxhë, Llofca, Doxhët, Sllubica, dhe Kokaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

Nga TS 35/10kV Zhur (H03 dhe H04) do të ndërprehet:

LP 35kV Dragash (H05 dhe H08), Dikanca, Orqusha dhe Eurokos dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 35kV dhe 10(20)kV prej orës 11:00 deri ne ora 15:00.

Vendet: rrugët: 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë), “Remateks” Sh.A. në rrugën 480 Rruga e Dëshmorëve, RENELUAL TAHIRI SH.P.K. në Orqushë, BECHTEL ENKA-GP Uzgur Yilmaz në Zhur; fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok, Blaç, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg dhe Zaplluxhë, Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit, Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc, Brod, Baçkë, Dikancë, Leshtan dhe Radesh, Shkozë (një pjesë) dhe Zhur, Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë, Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë, Dobrushtë, Gorozhup, Vërmicë dhe Planejë.”FRIGO FOOD E.I”SH.P.K. në Dikancë dhe ”EUROKOS J.H.”SH.P.K. në Milkë dhe HC Orçusha.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Rahoveci (kodi: 30000015) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Shala (kodi: 700000101) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngimi i përçuesve, pastrim i trasesë.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Vrella (kodi: 54000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Cerrcë, Lubozhdë, Vrellë dhe Stupe.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngim i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

3.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Rugova (kodi: 50051006) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rugova: Llazi, Shtupeqi i Madh, Llotove, Pepaj, Koshutan, Shkrel, Bogë, Stankaj, Hagjaj, Kuqisht 1, Drelaj 2 dhe Bregu Kuqishtë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

4.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Lumbardhi (kodi: 53000005) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Lluka e epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Vendosja e transformatorëve matës rrymor në TS Gllogjan 1.

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Fshatrat 1 (kodi: 14000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Burice, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e ndarësit linjor 10 kV.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] J40 Hajvalia (kodi: 19000040) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Hajvali Shkolla, Hajvali Policia, Hajvali Ulzat 1, Hajvali Ulzat 2 dhe Mili Hajvali.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

3.

Nga TS 35/10kV Fushë-Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Albana (kodi: 15018008) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët dhe FSK-ja.

Arsyeja: Evitim rreziku, vendosja e shtyllës dhe demontimi i shtyllës së lakuar.

4.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Poklek i ri (kodi: 16100007) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Poklek i ri, Korretica e Ulët, Komoran Bashota, Komoran, Mulliri Komoran, Banesat Poklek dhe Hib Petrol Zabel.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Nikadin (kodi: 40042007) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Riza Matoshi, Imri Halili Nikadinin, rr. Varoshi dhe Qiraxhitë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacionit të mbingarkuar.

2.

Nga TS 110/6kV Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Palidenica (kodi: 42000004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Paldenica, Pompa “Alba oil”, Axhamët, Dimca dhe Dremjak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Bellanica (kodi: 82082005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnicë, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave në Javor.

2.

Nga TS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Konvikti (kodi: 81084022) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rr.Bujar Syla (1 konsumator), rr.Edit Durham, rr.Elton Zherka, rr.Marin Barleti (një pjesë), rr. Mbretëresha Teuta, rr. Musa Zajmi, rr.Rruga Tirana, r.Xh.Gjakova, rr.Xhemajl Avdullahu.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

21.11.2022

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

Nga NS TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

TS-10/04(kV). TS-16 (kodi: 81000001007) nga ora 09:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Edit Durham.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit të tensionit të ulët sipas zgjidhjes teknike.

Gjilan

1.

Nga NS TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja-10(kV) Malisheva (kodi: 60060018) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: Malishevë, Bukovik, Capar, Dobërqan, Muhaxherët, Vërbicë e Kmetovcit- një pjesë dhe rr.Hamdi Kurteshi.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit të tensionit të ulët, sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja-10(kV) Vëllezërit Gërvalla (kodi: 40000031) nga ora 09:00 deri 13:00

Vendet: Vëllezërit Gervalla, Magjistralja Prishtine-Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petrolli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

22.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Shkabaj (kodi: 15019002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit – një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma, Al Petrol, Ars Beton Shkabaj, AGROKOR- Bedri Hamiti, Agron Raqi (restoran Shpati), Euro Beni-Arben Halimaj, BENI COM-te Ismeti, Subotiq, Ambulanca (e KEK-ut), GOLDEN IMPERIAL SH.P.K. Driton Hoti, NTP MEDIKA SH.P.K Arbër Merovc, SHKABAJ SH.P.K Kristo Naçi, Agim Lluka “Radio TV-DUKAGJINI”SH.P.K, Flakron Hoxha”American School of Kosova, Selman Asllani, N.T.Sh”Bast Trade”Basri Statovci, NTP “AGIMI COM”, Ibrahim Bacaliu “HIB PETROL, Murtez Binaku, “Italy Recycling LLC”, B. Morava, Ibër- Lepenci dhe Te Bahollët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Keqekolla Hjakobilla (kodi: 14016004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga TS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Stublla (kodi: 61067001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Stublla, Vërbovci, Gërnçari, Podgorci, gurthyesi-MISINI, gurthyesi-BENTAKOSI I RI, gurthyesi-MOGILLTE, fabrika –Ujësjellësi dhe Godeni.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Prekazi (kodi: 74000003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Prekaz i Ulët, Prekaz i Epërm, Mikushnicë dhe Lubavec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, montimi i ndarësit linjor.

2.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Novolani (kodi: 73000005) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit,Novolani,Kolla,Vërnica,Rezniku,Shallci,Druvari,,Mihaliqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Klinavci (kodi: 52000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Klinavc, Gjurgjevik i Vogël, Kërnicë, Shtupel, Bingjë, Grapc, Leskoc, Krushevë e Vogël, Radulloc, Pataqan, Zllakuqan, Krushevë e Madhe, Ranoc, Berkovë dhe Rudicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i transformatorëve të mbingarkuar.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Jashanica (kodi: 52000003) prej orës 09:00 deri në ora 16:00