Deputeti i PDK-së i bën thirrje pushtetit për reflektim

19 TETOR 2023 | 14:50 |

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Mërgim Lushtaku, ka kritikuar partinë në pushtet, Lëvizjen Vetëvendosje, që nuk po merr pjesë në seancën e thirrur nga opozita ku po diskutohet për Policinë e Kosovës dhe rezolutën e propozuar.

Lushtaku ka thënë se pozita do të duhej të ishte e pranishme patjetër sot në Kuvend, raporton Ekonomia Online.

“Sot do të duhej të ishin edhe deputetët e shumicës, edhe Qeveria e Kosovës, për këtë debat. Ne si opozitë kemi tejkaluar veten për të mirën e shtetit tonë, për sigurinë e vendit. Çdo herë kemi treguar unitet, kemi tejkaluar veten për të mirën e vendit, gjë që nuk po tregon shumica në Kuvend”.

“Nuk e kemi debatin për korrupsionin, nuk e kemi debatin as për hajnitë e rezervave shtetërore, as për shumë keqpërdorime, por kemi debat për policinë dhe shumica po abstenon. Misioni i Policisë është mbrojtja e vendit, ndërsa e Qeverisë duhet edhe mbrojtja por edhe interesimi për ta”.