Osmani pas takimit me Ursula von der Leyen: Qytetarët e Kosovës nga 1 janari udhëtojnë pa viza në zonën Shengen

Pesidentja e vendit Vjosa Osamani pas takimit me presidenten Komisionit Evropian Ursula von der Leyen u deklarua para mediave , ajo tha se gjatë takimit kanë folur për planin e BE-së për rritjen e ballkanit perëndimor , dhe zhvillimet e fundit që ndodhën në Kosovë , po ashtu ajo tha se qytetarët e Kosovës duke filluar nga data 1 janar e vitit 2024 do të udhëtojnë pa viza në zonën Shengen

deklarata e plotë e Osmanit:

“Planin gjithëpërfshirës i bazuar në katër shtylla shënon një hap të rëndësishëm drejt integrimit tonë në tregun e përbashkët evropian. Ky plan parasheh mbështetjen e BE-së përmes rritjes së asistencës financiare për reformat që duhet ndërmarrë. Në takim shpreha falënderimin që i dhanë epilog procesit të vizave, ku nga janari qytetarët do të kenë mundësinë ta shfrytëzojnë lëvizjen e lirë në zonën Schengen”, u shpreh presidentja Osmani