Komisioni Evropian miraton Raportin e Progresit për Kosovën , këto janë të gjeturat kryesore

Komisioni Evropian ka miratuar raportin e progresit për Kosovën

Në këtë raport përmendet fillimisht dialogu Kosovë-Serbi i ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian, me ç’rast Komisioni Evropian ka qortuar dy vendet për moszbatimin e marrëveshjeve të arritura.

Pastaj flitet për agjendën e Qeverisë për reforma, ku theksohet si sfidë “mungesa e vazhdueshme e bashkëpunimit ndërpartiak dhe mosmarrëveshjet brenda shumicës”. Po ashtu, në raport përmendet edhe bojkotimi i punës së Kuvendit nga Lista Serbe – partia më e madhe e serbëve në Kosovë.

Mes tjerash flitet edhe për situatën në veri të Kosovës dhe sulmin e 24 shtatorit të këtij viti në Banjskë të Zveçanit, “që përbën përshkallëzimin më të rëndë të viteve të fundit”.

Komisioni Evropian ka përmendur edhe reformën në administratën publike, duke thënë se rekomandimet e vitit të kaluar nuk janë zbatuar sa duhet.

.