Zbulohen pagat e punëtorëve në Gjermani , asnjë nën 2000€

Gehalt in Deutschland” është emri i një llogarie në Instagram, TikTok dhe YouTube ku punëtorët publikojnë fletëpagesat e tyre të supozuara dhe zbulojnë pagat e tyre, tarifat për orë dhe klasën e taksave (Steuerklasse).

Kanali nuk tregon emrat e personave që publikojnë listat e pagave, por duket se ka shumë të dhëna: paga bazë, paga neto, paga jashtë orarit, shpërblimet…

Janë të përfaqësuara shumë profesione, nga muratorë, mësues e deri tek konsulentët e biznesit, raporton rtl.de

Këto janë disa nga njoftimet e publikuara në rrjetet sociale:

Punëtor i fabrikës së birrës në Bavari, 30 vjeç, klasa e taksave 1
38 orë punë në javë, punë me turne (ndonjëherë të shtunave), 4,990,09 euro paga bruto dhe 3,140,21 euro të ardhura neto

Shofer autobusi në Bavari (Franca e Poshtme), 23 vjeç, klasa tatimore 1
2,471,09 euro paga bazë, përfshirë orët shtesë dhe shpërblimet, 5,997 euro bruto dhe 3,750,94 euro fitime neto.

Edukatore në Bavari, 26 vjeç, klasa tatimore 1
35 orë në javë, 3,320,53 euro totale bruto dhe 2,177,72 euro fitime neto

Instruktor i vozitjes në Bavari, 30 vjeç, klasa tatimore 1
30 orë në javë, 2,822,87 euro totale bruto dhe 1,909,31 euro paga neto

Përmbarues (nëpunës civil) në Mecklenburg-Pomerania Perëndimore
40 orë në javë, pa turne, 3,445,69 euro totale bruto dhe 2,872,86 euro shuma neto (pa sigurim shëndetësor)

Kujdestar, klasi tatimor 1, me kohë të plotë
2720 euro paga bruto dhe 1953.88 euro të ardhura neto

Infermiere (përgjegjëse departamenti) në Hessen, 38 vjeç
28,8 orë në javë, 3,750,94 euro bruto dhe 2,478,35 euro paga neto

Mësues (nëpunës civil) në Saksoni-Anhalt, 31 vjeç, klasa tatimore 1
27 orë në javë (pa përgatitje), 4474 euro total bruto dhe 3512.95 euro paga neto.

Logopedi në Saksoni, 26 vjeç, klasa 1 e taksave
40 orë në javë, 3,936,33 euro bruto dhe 2,631,69 euro neto

Drejtues kamionësh, klasa e 3-të e taksave
Për 3,5 vjet, një model turni: punë shtatë ditë dhe tre ditë pushim, 6,498 euro totale bruto dhe 4,907,38 euro fitime neto (përfshirë orët jashtë orarit dhe shpërblimet).

Murator në Schleswig-Holstein, 28 vjeç, klasa e taksave 4
Punë pa turne, 40 orë në javë, 4,150,57 euro totale bruto dhe 2,756,81 euro të ardhura neto

Inxhinier mekatronik në Baden-Württemberg, 30 vjeç, klasa e taksave 4
35 orë javë, 4150 euro paga bruto dhe 2619,18 euro paga neto

Inspektor policie në Berlin, klasa e taksave 1
Për një vit, me kompensim nate dhe fundjavë, 3,174,13 gjithsej bruto dhe 2,944,08 euro të ardhura neto (pa sigurim shëndetësor)

Postierë në Saksoninë e Poshtme, 26 vjeçe, klasa tatimore 1
38,5 orë në javë, 2,894,23 euro totale bruto dhe 2,027,69 euro paga neto

Konsulent menaxhimi në Hessen, 30 vjeç, klasa tatimore 1
7,246,90 euro totale bruto dhe 4,778,70 euro fitime neto

Inspektor doganor (nëpunës civil federal) në Saarland, 26 vjeç, klasa tatimore 1
41 orë në javë, 3,215,85 euro bruto dhe 2,713,36 euro të ardhura neto (pa sigurim shëndetësor)./telegrafi