Prishtina sot qyteti i dhjetë më i ndotur në botë

Prishtina është aktualisht qyteti i dhjetë në botë me ajrin më të ndotur.

Sarajeva prinë me ajrin më të ndotur, i përcjellur nga Lahore në Pakistan, Kolkata në Indi, Accra e Ganës dhe Dhaka në Banglladesh.

Me ajër të ndotur qëndron edhe Shkupi që është ngjashëm me sasinë toksike gati sa Prishtina.

Cilësia e dobët e ajrit në kryeqytetin e Kosovës vërehet edhe me një shikim drejt qiellit dhe me nuhatjen në daljen e parë.

/Indeksonline/