Bosnje-Hercegovina s’i lejon kosovarët të hyjnë pa viza, pavarësisht marrëveshjes

Procesi i Berlinit supozohej të jetësonte marrëveshjen e udhëtimit pa viza ndërmjet shteteve të Ballkanit Perëndimor, e kjo nënkuptonte vetëm Kosovën dhe Bosnje-Hercegovinës, të cilat janë të vetmet vende që kanë regjim vizazh për njëra-tjetrën, shkruan gazeta online Reporteri.net.

Megjithatë, kjo del të jetë ndryshe për BeH-në.

Zëdhënësja e Policisë Kufitare të Bosnje-Hercegovinës, Franka Vican Boshkoviç, thotë se kosovarët për të hyrë në BeH duhet të pajisen me vizë, pavarësisht.

Nuk është e vërtetë, tha ajo, që kosovarët mund të hynë në BeH pa regjim vizash.

“Sipas Vendimit për viza (Gazeta Zyrtare e Bosnjës dhe Hercegovinës, Nr. 3/15, 47/17, 73/17 dhe 40/20), është paraparë që poseduesit e dokumenteve të udhëtimit të shënuara ‘Republika e Kosovës’ duhet të fillimisht merrni vizën e Bosnjës dhe Hercegovinës, e cila nuk është e shënuar në dokumentin e udhëtimit, por lëshohet në formular të veçantë dhe sipas procedurës së veçantë. Duke marrë parasysh sa më sipër, ju njoftojmë se qytetarët nga territori i Kosovës nuk mund të përdorni karta identiteti kur kaloni kufirin shtetëror të Bosnjë-Hercegovinës”, tha Franka Vican Boshkoviç, zëdhënëse e Policisë Kufitare të Bosnjë-Hercegovinës, raportoi Radio Sarajeva, transmeton gazeta online Reporteri.net.