Escobar e quan SHBA-në si vendin më prokosovar në botë

Kryeparlamentarja e Shqipërisë, Lindita Nikolla e ka cilësuar si diskutim mbresëlënës takimin me të Dërguarin Special për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar.

Kryeparlamentarja Nikolla, informon se Escobar e cilësoi SHBA-në si vendin më prokosovar në botë.

“Z. Escobar i cilësoi SHBA në si vendi më prokosovar në botë dhe theksoi se ato janë të vendosura për mbrojtjen e pavarësisë, sovranitetit, integritetit dhe sigurisë së Kosoves dhe pranimin e saj në organizatat ndërkombëtare. Theksoi se ato janë të vendosura për mbrojtjen e pavarësisë, sovranitetit, integritetit dhe sigurisë së Kosovës, dhe pranimin e saj në organizatat ndërkombëtare”, ka ndarë detaje nga takimi Nikolla.

Ajo rithekson se SHBA mbështet deialogun e lehtësuar nga BE, mes Kosovës dhe Serbisë.